U bent hier: Home  »  Services

Services: Bewindvoering, Curatele en Mentorschap

Als u niet langer uw eigen financiële zaken kunt regelen is er hulp mogelijk. Ook is er hulp wanneer het u niet meer lukt om deze klus te doen naast de dagelijkse zorg voor een vriend of een familielid.

Naast financiën moeten ook andere persoonlijke zaken goed geregeld zijn. Denk aan het kopen of verkopen van een huis. Bent u niet in staat of bekwaam om dit te doen, ook dan is er hulp. Myrtax Bewindvoering biedt die hulp.
Myrtax Bewindvoering uit Doetinchem neemt de zorg op zich van uw persoonlijke, zakelijke en financiële belangen. Myrtax Bewindvoering is gespecialiseerd in:

Wij kunnen ook het beheer van het persoonsgebonden budget (pgb) overnemen.

Welke mensen helpt Myrtax Bewindvoering?

Myrtax Bewindvoering helpt mensen die zelf niet meer in staat zijn om hun persoonlijke en financiële zaken goed te regelen. Deze situatie kan ontstaan door ziekte, privéomstandigheden of oorzaken van buitenaf, zoals reorganisatie en ontslag. Het komt ook voor dat mensen geen familieleden of vrienden meer hebben die hen kunnen helpen. In enkele gevallen beslist de rechter dat u deze zaken niet meer zelf mag regelen. 

Door bezuinigingen in de zorg komt het steeds vaker voor dat mantelzorgers de last van de dagelijkse zorg aan familie of vrienden nog maar net aankunnen. Die last wordt zo zwaar dat zij nauwelijks hun eigen administratie nog bij houden, laat staan die van anderen. Vanwege de leeftijd van veel mantelzorgers en diegenen die ze verzorgen, krijgt bovendien een deel van de mantelzorgers te maken met ingewikkelde kwesties als erfenissen, of de aan- en verkoop van huizen.

Myrtax Bewindvoering kan uw dagelijkse last en verplichtingen verlichten. 

Hoe helpt Myrtax?

Wat wij doen, hangt af van uw situatie en uw hulpvraag. Wij praten altijd eerst met u in een persoonlijk gesprek, de intake. Dit kan op ons kantoor, maar wij kunnen ook bij u langskomen.

Wij willen zo goed mogelijk voor u bereikbaar zijn. Wij geven volledig inzicht in wat wij voor u doen. U kunt onze financiële afhandelingen zelf volgen en controleren via ons softwareprogramma IBS. U bent beschermd tegen misbruik van bevoegdheden die u aan ons overdraagt. Wij zijn verplicht om verantwoording af te leggen aan de rechtbank. Omdat uw belang bij ons op nummer één staat, staat transparantie bij ons voorop.

Intake

De intake is de kennismaking en het eerste gesprek. Bij de afspraakbevestiging ontvangt u een brief. Hierop staan de zaken die wij nodig hebben bij het intakegesprek. Wij bespreken dan uw behoefte aan hulp, hoe de financiën er nu voor staan en wat uw hulpvraag is. Samen met u bekijken wij wat in uw situatie de beste aansluiting geeft.

Er is ruimte alle vragen te stellen waar u mee zit. Wij spreken de verwachtingen uit naar elkaar en maken eventueel een tweede afspraak om af te stemmen over het te vervolgen traject.

Meer over intake & het eerste gesprek

Contactgegevens

Bezoekadres

Gezellenlaan 7
7005 AX Doetinchem

Postadres

Postbus 822
7000 AV Doetinchem
U kunt ons bereiken op:

0314 - 200 121

Voor vragen:

info@myrtax.eu