Wat is mentorschap?

Myrtax Bewindvoering biedt mentorschap aan. Dit betekent dat wij aangesteld kunnen worden als mentor van diegene die zijn of haar zaken op het gebied van o.a. zorg niet goed meer kan behartigen.

Wat zijn redenen voor mentorschap?

Mentorschap kan hulp bieden als iemand tijdelijk of langdurig zelf niet in staat is zijn of haar zaken te beoordelen en behartigen op het gebied van zorg. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een geestelijke beperking, dementie, ouderdom, verslaving of psychische klachten.

Zeker wanneer er geen familie aanwezig is, of de familie vindt dit een te zware belasting, kan Myrtax Bewindvoering ingeschakeld worden om deze taken op zich te nemen.

Wat doet een mentor?

De mentor neemt beslissingen over de verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding van de betrokkene. Dit zijn beslissingen op het persoonlijke vlak. Daarbij kan het ook over feitelijke zaken gaan, zoals een dossier inzien.

De mentor heeft de plicht om de betrokkene zoveel mogelijk zelf te laten beslissen. En om een zelfstandig optreden van deze persoon te bevorderen.

Wij proberen ons te onderscheiden door zeer betrokken te zijn bij onze cliënten. De mentor gaat regelmatig op bezoek bij de cliënt, heeft regelmatig contact met degene die de zorg verleent en schuift ook aan bij gesprekken met hulpverlening.

Hoe start mentorschap?

U kunt mentorschap zelf aanvragen via een verzoek bij de kantonrechter, maar ook familieleden of hulpverlening kunnen dit voor u doen. Als u kiest voor Myrtax Bewindvoering dan voegen wij een bereidverklaring toe bij het verzoek tot mentorschap.

Hiermee geven wij aan dat wij bereid zijn om uw mentor te worden.

Hoe lang duurt mentorschap?

Mentorschap wordt uitgesproken voor onbepaalde tijd. Het mentorschap kan worden opgeheven wanneer wordt aangetoond dat de grond niet meer aanwezig is.

Wat kost mentorschap en wie moet dit betalen?

Uitgangspunt is dat u de kosten van mentorschap zelf moet betalen. Als u onvoldoende inkomsten of vermogen hebt om de kosten te betalen, dan vragen wij namens u bijzondere bijstand aan bij de gemeente waar u woont.

De gemeente berekent vervolgens of u draagkracht heeft. Is dit het geval dan betaalt u de kosten (gedeeltelijk) zelf. Is dit niet het geval, dan zal de gemeente de kosten aan u vergoeden.

Kosten

Heeft u iemand in uw omgeving waarbij mentorschap een goed middel is om diegene te beschermen, kijk dan op onze pagina intake en/of neem dan contact met ons op. Mentorschap kan ook in combinatie met bewindvoering.

Heeft u een uw vraag?

Bel ons, stuur een mail of stel uw vraag via onderstaand formulier en wij nemen z.s.m. contact met u op. Heeft u geen reactie ontvangen of is het een spoedgeval? Neem dan altijd eerst telefonisch contact met ons op.

Uw naam: *
Uw e-mailadres: *
Uw telefoonnr:
Uw woonplaats:
Vraag: *
 
 
* Verplichte velden
Myrtax Bewindvoering Gezellenlaan 7, 7005 AX Doetinchem
Kvk: 64686663 IBAN: NL37ABNA0589492950
Email: info@myrtax.eu

Bel ons op 0314 - 200 121
Copyright Myrtax Bewindvoering 2021 - 2024  |  Disclaimer  |  Privacy Verklaring
Design & development by: Timeless Design